Zeeuws spek - Een heerlijke BBQ-snack!
Zeeuws spek - Een heerlijke BBQ-snack!
Beoordeeld met 4.5 sterren door 8 gebruikers
Categorie
Varkensvlees
Keuken
Nederlands
Porties
10
Voorbereiding
120 minuten
Bereiding
10 minuten
Calorieën
400
Zeeuws spek, heerlijk als snack/borrelhapje of op brood!
Ingrediënten
-
1 kilo buikspek zonder zwoerd (het mooiste is een beetje mager)
-
6 eetlepels ketjap manis
-
3 eetlepels honing
-
2 eetlepels bruine bastardsuiker
-
2 eetlepels fijne mosterd
-
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
-
2 theelepes versgemalen peper
-
2 theelepels uienpoeder
-
2 teentjes knoflook
-
kerntemperatuurmeter
-
ziplock zak (Groot genoeg voor je buikspek)
-
Rookhout naar keuze (wij gebruikten Appel)
Voor de marinade:
extra benodigdheden:
Instructies
24 uur voordat je het buikspek op de barbecue legt:
1. Meng alle ingrediënten van de marinade grondig
2. Prik met een vork gaatjes in het buikspek zodat de marinade goed kan doordringen.
3. Plaats het buikspek in een luchtdichte diepvrieszak en voeg de marinade toe. Masseer de marinade goed in het vlees.
4. Plaats de zak in een kom en zet deze in de koelkast. Als de zak per ongeluk lekt, blijft de marinade opgevangen in de kom.
Het Zeeuws spek bereiden:
maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op een temperatuur tussen de 110 - 150 °C
Voeg optioneel je rookhout toe (wij gebruikten appel)
Haal het stuk gemarineerde buikspek uit de ziplock zak en plaats de kerntemperatuurmeter in het dikste stuk van het vlees en leg het op je bbq rooster.
Het Zeeuws spek is klaar bij een kerntemperatuur van 70°C
Laat het stuk Zeeuws spek afkoelen en serveer op kamertemperatuur.